Ina

Ina van der Wateren (1946) is een geboren Amsterdamse kunstenares, die zichzelf omschrijft als een modern impressionist met een kleurrijke en vrolijke stijl. Haar werk is geïnspireerd door bekende kunstenaars als Matisse, Van Gogh, Sluijter, Mondriaan en Van Dongen.


Ina begon haar kunstenaarspad als beeldhouwer en volgde tekenlessen naar model en diverse vrije academies. Ze heeft deelgenomen aan diverse exposities en heeft kunstprojecten gedaan voor verschillende bedrijven. Ina’s grootste inspiratie komt van de zee en het strand in Domburg, Zeeland en het omliggende gebied, waaronder Zoutelande. Ze heeft zelfs een schildershuisje aan de Zeeuwse kust en een boshuisatelier in het midden van Nederland.

Ina heeft veel gereisd en de wereld gezien. Tijdens haar reizen heeft ze veelvuldig musea bezocht, wat haar werk heeft geïnspireerd en verrijkt. Haar kunst is te herkennen aan de levendige kleuren en de uitbundige penseelstreken, waardoor haar schilderijen een gevoel van beweging en leven uitstralen. Ze weet haar inspiratie vanuit de natuur en haar reizen te vertalen naar een expressieve en persoonlijke stijl die zeer herkenbaar is.

Ina staat bekend om haar verfijnde techniek en het gebruik van levendige kleuren in haar schilderijen. Haar stijl is geëvolueerd van abstract naar meer figuratief, met een nadruk op vorm en kleur. Ina’s werk is zeer gewild en heeft in verschillende galerieën geëxposeerd.

Naast haar schilderkunst is Ina ook bekend om haar bronzen beeldhouwwerken. Haar werk is uniek en eigenzinnig, en heeft een grote artistieke waarde.

Al met al is Ina van der Wateren een veelzijdige en getalenteerde kunstenares met een unieke stijl en een grote passie voor kunst en creativiteit.

Ina’ s werk is vooral interessant voor mensen die houden van kleurrijke en expressieve schilderijen, met een duidelijke voorliefde voor de natuur en de zee. Haar werk is geschikt voor zowel particuliere als zakelijke collecties en kan in vele soorten interieurs en ruimtes worden opgehangen.

Mensen die geïnteresseerd zijn in moderne impressionistische schilderkunst en de invloeden van Matisse, Van Gogh, Sluijter, Mondriaan en Van Dongen in het werk van Ina van der Wateren zullen haar schilderijen zeker waarderen. Ook verzamelaars die op zoek zijn naar unieke kunstwerken met een hoge artistieke waarde en een persoonlijke touch, zullen haar werk aantrekkelijk vinden.

Bent u verzamelaar of galleriehouder?

Een groot deel van mijn werk heb ik nog in eigen beheer. Het liefst zou ik alles onder brengen ergens waar het zijn weg vindt naar een groter publiek. Neem gerust contact op om te kijken wat er mogelijk is.